Goed verzekerd in 2017 ??

Tot 1 januari is het nog mogelijk te wisselen van zorgverzekering.  Het is belangrijk om te bekijken of  u voldoende verzekerd bent voor de Fysiotherapie en/of Oefentherapie Cesar Mensendieck behandelingen. 
Via deze link http://www.fysiovergoedingen.nl kunt u de bekijken welke verzekering het beste bij u past.
Mocht u nog vragen hebben over de vergoedingen van de Fysiotherapie/ Oefentherapie, dan kunt u ook contact opnemen met onze receptie. 071-5411762 of via de email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Hieronder nog een korte samenvatting:
In Nederland kennen we een basisverzekering en zijn er verschillende aanvullende verzekeringen. Kortweg kan worden gesteld dat fysiotherapie beperkt wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het is goed om te weten dat gebruik maken van fysiotherapie uit de aanvullende verzekering u géén Eigen Risico kost.

Hoe zit het nu precies?
Vergoeding fysiotherapie (voor volwassenen) bij algemene klachten
Voor alle algemene, niet chronische aandoeningen, geldt dat deze behandelingen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Wij raden u aan een passende aanvullende verzekering af te sluiten waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen.
Er zijn grote verschillen in het aantal fysiotherapeutische behandelingen welke door zorgverzekeraars vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering. Bekijk uw zorgpolis daarom goed.
Gebruik maken van fysiotherapie uit de aanvullende verzekering kost u géén Eigen Risico.

Vergoeding fysiotherapie (voor volwassenen) bij chronische aandoeningen
Uit de basisverzekering wordt bij chronische aandoeningen fysiotherapie beperkt vergoed. Bij bepaalde chronische aandoeningen worden de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, mits de door u gekozen aanvullende verzekering toereikend is. Na de 20e behandeling komen volwassenen in aanmerking voor vergoeding uit de basisverzekering. Houd u hierbij rekening met het Verplichte Eigen Risico van €385,- van de basisverzekering, als u deze nog niet volledig betaald hebt aan andere zorgkosten.

Vergoeding fysiotherapie voor kinderen/jongeren tot 18 jaar
Voor kinderen/jongeren tot 18 jaar geldt als basisregel dat de eerste 9 behandelingen fysiotherapie gedekt worden door de basisverzekering, met de mogelijkheid van nog 9 extra behandelingen indien nodig. Mochten er meer behandelingen nodig zijn, dan geldt dat deze niet door de basisverzekering worden gedekt, maar door de aanvullende verzekering als u die heeft afgesloten.

 

 

Beweegprogramma ‘Lekker in je Lijf” groot succes bij Paramedisch Centrum Lagas

Beweegprogramma ‘Lekker in je Lijf” groot succes bij Paramedisch Centrum Lagas

Inmiddels is alweer de 9e groep ‘Lekker in Je Lijf’ van start gegaan! Deelnemers zijn zonder uitzondering zeer positief over dit beweegprogramma dat speciaal ontwikkeld is en volledig vergoed wordt voor mensen die een BMI van 25 of hoger hebben, en die een collectieve zorgverzekering voor minima (AV Gemeente-Standaard of AV Gemeente-Top) hebben bij Zorg en Zekerheid. Deelnemers ervaren een betere gezondheid dan voor de start van het programma, men voelt zich fitter en sterker. Daarnaast geeft een ruime meerderheid aan zich minder neerslachtigheid te ervaren. Ook het trainen in kleine groepjes onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut, waarbij ook veel gelachten wordt, draagt bij aan de positieve waardering van de deelnemers. Inmiddels hebben de eerste deelnemers voor groep 10 zich al gemeld!

PMC Lagas goed vertegenwoordigd op de Seniorenbeurs

Paramedisch Centrum Lagas goed vertegenwoordigd op Seniorenbeurs In de voorjaarsvakantie werd in het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiderdorp voor de zesde keer de Seniorenbeurs georganiseerd. Het idee achter de beurs is om aan ouderen op een leuke, laagdrempelige manier voor hen relevante informatie te geven. a Voor het Paramedisch Centrum Lagas bemanden Els en Lucienne een kraam waar bezoekers kennis konden maken met de praktijk en inzicht kregen in alle specialisaties die de praktijk in huis heeft. Dit resulteerde in meer dan 100 gesprekken.

  

En in een klaslokaal namen verschillende therapeuten van het Paramedisch Centrum Lagas testen af bij bezoekers. Zo werd bij Alida (fysiotherapeute) de handkracht getest, kon men bij Susan (therapeute Mensendieck) testen hoe het met de balans is gesteld en werd bij Stefan (fysiotherapeut) op een speciale fiets de conditie gemeten. Tevens werden er gratis advies en tips gegeven. De animo voor de testen was enorm groot; van ’s ochtends 10 uur tot het einde van de beurs om 16.00 was het onafgebroken een drukke en gezellige boel in het testlokaal.

  

Het was kortom, een zeer geslaagde dag!

Beweegprogramma ‘Lekker in je Lijf’, start in Leiderdorp bij PMC Lagas

Beweegprogramma ‘Lekker in je Lijf’

Paramedisch Centrum Lagas start met het programma ‘Lekker in je Lijf’. Dit is het beweegprogramma voor mensen die vallen onder het minimabeleid. Het programma is speciaal ontwikkeld voor mensen die een BMI van 25 of hoger hebben, en die een collectieve zorgverzekering voor minima (AV Gemeente-Standaard of AV Gemeente-Top) hebben bij Zorg en Zekerheid. Het programma wordt volledig vergoed. Dus géén kosten voor u.

Lees meer...

Paramedisch Centrum Lagas is HKZ gecertificeerd

Sinds oktober 2014 is het Paramedisch Centrum Lagas HKZ gecertificeerd.
HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het HKZ Certificaat geeft aan dat het Paramedisch Centrum Lagas voldoet aan vooraf vastgestelde kwaliteitsnormen van de geleverde zorg.

Lees meer...