Algemene fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen.

Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt bij problemen met bewegen of houding. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Fysiotherapeuten behandelen ook de gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid.

De klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen, zijn zeer uiteenlopend: pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen in de beweging. De aandoeningen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het werk of door veroudering.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Een behandeling van een fysiotherapeut duurt ongeveer een half uur. Tijdens de eerste afspraak brengen we uw klachten in kaart. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Vervolgens stellen we samen met u een plan voor de behandeling op. Al tijdens het eerste bezoek kan hiermee worden begonnen.
Zo nodig neemt de fysiotherapeut tijdens de verdere behandeling contact op met uw huisarts of specialist. Bijvoorbeeld wanneer er onvoldoende medische informatie beschikbaar is of in het geval van complicaties.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast de behandeling van klachten besteedt de fysiotherapeut ook veel aandacht en zorg aan het voorkomen dat u nog eens met dezelfde problemen wordt geconfronteerd.

Maatwerk

Een fysiotherapeut levert maatwerk. Geen enkele patiënt is hetzelfde.
Al onze fysiotherapeuten hebben eigen specialisaties. Daarom kijken we altijd door welke therapeut u het beste behandeld kunt worden.

Behandeling aan huis

Wij verzorgen ook fysiotherapeutische behandelingen bij de patiënten thuis.

Afspraak maken
Fysiotherapie