Revalidatie voor COVID-19 patiënten

Paramedisch Centrum Lagas biedt een behandeltraject specifiek ontwikkeld voor cliënten die na een besmetting met het coronavirus thuis in quarantaine hebben gezeten, uit het ziekenhuis of van de intensive care komen. Het coronavirus kan een grote impact hebben op uw conditie en kracht. Ook klachten als kortademigheid en extreme vermoeidheid kunnen na het coronavirus nog lang aanhouden. Daarom is het van belang om na herstel van het virus snel te starten met de revalidatie, zodat u uw dagelijkse bezigheden weer kunt hervatten. Een gespecialiseerde fysiotherapeut stemt met u een persoonlijk beweegprogramma af rekening houdend met uw specifieke situatie.

Paramedisch Centrum Lagas heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten, met ruime ervaring in het revalideren van coronapatiënten en volgen de laatste richtlijnen/inzichten t.a.v. revalidatie na het coronavirus.

Voor meer informatie kunt u ons bellen op 071-5411762.

Fysiotherapie bij herstel na coronavirus (COVID-19)

Het is aan te raden om zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie. Ook als u niet in het ziekenhuis hebt gelegen terwijl u ziek was, kan begeleiding door een fysiotherapeut nodig zijn, omdat u langdurig inactief bent geweest en klachten als extreme vermoeidheid, kortademigheid, of conditie- en krachtverlies ervaart.

De fysiotherapeut kan u helpen om te gaan met de gevolgen van het coronavirus. Samen gaat u  aan de slag om uw conditie, kracht en fitheid  weer te verbeteren.

Wat kan een fysiotherapeut betekenen bij dit herstel?

Zeker na een periode van opname in het ziekenhuis kan het herstel lang duren en is fysiotherapie aan te bevelen om de draad weer op te pakken. Klachten die kunnen ontstaan na een ic opname:

  • Verminderde longcapaciteit
  • Verminderde ademspierkracht
  • Zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen
  • Verminderd uithoudingsvermogen
  • Pijn en/of stijfheid aan de gewrichten
  • Algeheel gevoel van vermoeidheid
  • Problemen met het uitvoeren van dagelijkse handelingen (ADL)
  • Depressie en/of angstgevoelens
  • Posttraumatische stresssyndroom

Ook als u niet in het ziekenhuis gelegen hebt, kan het zijn dat u klachten heeft zoals kortademigheid, vermoeidheid, kracht en conditievermindering en/of gewichtsverlies waardoor u bijvoorbeeld moeite hebt om uw werk of uw dagelijkse activiteiten en hobby’s op te pakken. Fysiotherapie helpt hierbij!

Het maken van een afspraak

Voor het maken van een afspraak is een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Aan de hand van een intake stellen we een individueel behandelprogramma op maat voor u samen. Afhankelijk van uw specifieke situatie vindt de revalidatie plaats bij u aan huis of middels een trainingsprogramma in onze praktijk.

Afspraak maken