Diabetes Mellitus Type 2

Eenmalig consult en beweegprogramma Diabetes Mellitus Type II

Eenmalig consult beweegadvies Diabetes Mellitus Type II

Voor patiënten met diabetes is bewegen heel belangrijk om de glucosewaarde binnen de normen te houden en het gewicht onder controle te houden. Het verkleinen van de buikomvang verlaagt de insulineresistentie. Veel mensen doen wel iets aan lichaamsbeweging, maar beweegt u wel voldoende? Bij het eenmalige beweegconsult voor patiënten met DM II, wordt er gekeken naar uw beweeg gedrag. Beweegt u voldoende of juist te weinig, zijn er dingen aan uw sportpatroon te verbeteren.
Tijdens dit consult worden met de fysiotherapeut vragenlijsten ingevuld en testen afgenomen. Aan het eind van dit consult worden de resultaten besproken en wordt er een beweegadvies meegegeven. Gaat u zelf aan de slag of stroomt u door naar het beweegprogramma Diabetes Mellitus Type II.

Aanmelding

Doorverwijzing via uw praktijkverpleegkundige of huisarts.

Kosten

Het eenmalig beweegconsult wordt vergoed door de meeste verzekeraars via uw aanvullende verzekering. Indien u die niet heeft dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. CZ en Achmea vergoeden het eenmalig beweegconsult niet. Voor meer informatie kunt u terecht bij één van de receptionistes van de praktijk.

Beweegprogramma Diabetes Mellitus Type II

Mocht u zelf onvoldoende mogelijkheid hebben om te sporten of is het beter om te sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut, dan biedt Paramedisch Centrum Lagas de mogelijkheid om deel te nemen aan het beweegprogramma Diabetes Mellitus Type II.
Het beweegprogramma is speciaal afgestemd voor mensen met DM Type II. Er wordt daarbij gewerkt aan het verbeteren van de conditie en het vergroten van de spierkracht.

De groep traint 3 maanden, waarbij 10 weken aaneengesloten 2 keer per week getraind wordt op vaste tijden. De trainingen staan onder leiding van een fysiotherapeut en duren een uur. Er wordt getraind in groepen van maximaal 6 personen.

Doel

Het hoofddoel van het beweegprogramma is het verbeteren van de conditie en spierkracht, en daarnaast het verminderen van de buikomvang en het optimaliseren van de insuline spiegel. Wellicht is het zelfs mogelijk om de medicatie te verminderen.

Aanmelding

De intake wordt gedaan via het eenmalig beweegconsult Diabetes Mellitus Type II.

Kosten

De kosten voor het beweegprogramma zijn € 500,-, deze wordt op bepaalde voorwaarden door een aantal verzekeraars geheel of gedeeltelijk vanuit uw aanvullende verzekering vergoed. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar.

Gym