Chronische pijn

U ervaart pijn. Als deze pijn langdurig aanwezig is, kan het een eigen leven gaan leiden. Chronische pijn beïnvloedt – naast het lichamelijke aspect – ook uw relaties, werk, vriendschappen, hobby’s en hoe u de kwaliteit van leven ervaart. In veel gevallen brengt pijn ook grote onzekerheid met zich mee. U vraagt zich af: Waardoor wordt de pijn veroorzaakt? Hoe moet ik ermee omgaan? Wat kan ik zelf doen om grip te houden op de klachten?

In de behandeling kijken we wat chronische pijn en de gevolgen daarvan voor u betekenen en op welke manier u hier anders mee om kunt gaan.
Een combinatie van fysieke en mentale oefeningen worden afgestemd op uw persoonlijke situatie. Aangezien iedereen chronische pijn en de gevolgen daarvan anders beleeft, maak ik een behandeling op maat.
Mogelijke behandelonderdelen zijn:
– begrijpen hoe pijn werkt
– Hoe u zelf invloed kunt uitoefenen op de pijn
– evenwicht (her)vinden tussen belasting en belastbaarheid
– leren ontspannen.

Tijdens de behandeling is uw oefentherapeut als het ware uw coach. Samen met de oefentherapeut gaat u met de door uzelf opgestelde doelen aan de slag. Deze doelen richten zich op het verbeteren van vaardigheden die voor u belangrijk zijn. Voor de een kan dit zijn: normaal leven en werken. En voor de ander: beter omgaan met spanningen. Belangrijk is dat u zich bewust wordt van uw eigen mogelijkheden. En dat u leert wat u zelf kunt veranderen om er beter van te worden. Dat u het vertrouwen in uw eigen lichaam weer hervindt, zodat u dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken. Activiteiten zoals werk, sport en bezigheden met familie en vrienden.

Dat u – en niet uw pijn – uiteindelijk uw leven weer bepaalt!

Onze oefentherapeut Susan Abbink is aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn. Dit netwerk is een landelijk netwerk van oefentherapeuten Cesar/Mensendieck die zich hebben gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn. Alle aangesloten oefentherapeuten werken volgens een behandelwijze, die is opgesteld volgens de laatste inzichten in evidence based practice en patiëntgestuurde zorg.

De behandeling wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering. De vergoeding is afhankelijk van welk aanvullend pakket u heeft afgesloten.

Afspraak maken