Oncologie Fysiotherapie

Tijdens en na de behandeling van kanker kunt u last krijgen van allerlei klachten. Voorbeelden van klachten zijn pijn, conditieverlies, spanningsklachten, stijfheid van gewrichten en spieren, lymfeoedeem (vochtophoping), vermoeidheid, verstoorde lichaamsbeleving, stug littekenweefsel. Dat maakt het dagelijkse leven er niet makkelijker op. Oncologiefysiotherapie kan helpen om uw klachten te verminderen. De behandeling door de oncologiefysiotherapeut bestaat uit een combinatie van kracht- en conditietraining, afgestemd op uw specifieke situatie De intake vindt plaats op de praktijk. We nemen hier een uur de tijd voor. In dit gesprek kunt u aangeven waar u moeite mee heeft, waar u tegen aan loopt en wat u graag wilt bereiken.

Aan de hand van de intake stelt de oncologiefysiotherapeut in overleg met u een behandelplan op. Uw doel staat centraal in de behandeling. Samen maken we een programma dat bij u past, aangepast aan uw specifieke situatie en niet onbelangrijk, waar u plezier in heeft. Samen gaan we op zoek naar een manier van bewegen die u prettig vindt. Eventuele trainingen kunnen zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden. Naast de trainingen in ons centrum is het de bedoeling dat u ook thuis weer aan de slag gaat. Denk hierbij aan oefeningen, wandelen, fietsen of de sport die u graag doet. We bespreken samen de mogelijkheden.

Het streven is dat u (weer) vertrouwen in uw lichaam krijgt en u zich fitter gaat voelen. Dit proces verschilt per persoon. Samen bewaken we de voortgang. Er zullen regelmatig conditietesten gedaan worden, maar het allerbelangrijkste is wat u aangeeft; hoe voelt u zich? In overleg besluiten we wanneer/of de behandeling wordt beëindigd en u weer zelfstandig kunt gaan bewegen.

Afspraak maken
Oncologie